A causa de la situació extraordinària derivada del Covid-19 i fins a nou avís, us comuniquem que només farem enviaments dos cops per setmana. Gràcies per la comprensió.

Anar un pas més enllà i acompanyar el visitant a viure totes les etapes de maduració per les que passa el raïm fins que es converteix en vi. Amb aquesta finalitat, Collbaix Celler el Molí llança la nova experiència enoturística ‘Vins únics a cada moment’ inèdita a la Catalunya Central, en la qual el visitant arribarà a tastar una desena de vins que es troben en diferents etapes de la seva vida.

Josep Maria Claret, alma mater del celler i qui ha dissenyat i oferirà aquesta experiència única als visitants, tenia claríssim que no es volia quedar a la superfície de les visites més convencionals, sinó que volia transmetre, de primera mà, com són els vins durant la seva “construcció”, abans de passar a ser embotellats. Per això, proposa una experiència inèdita al territori. L’experiència, com és habitual, arrenca a l’exterior del Molí, entre vinyes i oliveres, mentre Claret explica la manera com el celler treballa la terra (seguint els paràmetres de l’agricultura ecològica i biodinàmica); i segueix dins les instal·lacions del celler, per tastar i conèixer les propietats organolèptiques dels diferents vins.

Dins del celler els visitants realitzen els tasts: tres vins joves que es troben en fase primària d’elaboració. Un d’aquests vins, a més, té la particularitat que és vinificat en una àmfora de pedra, un sistema innovador i pràcticament únic a tot Catalunya, per la qual cosa, es tracta d’una experiència molt singular. Després, ja a la sala de sala de criança, es degusten els mateixos vins, però en un estat d’entre 7 i 8 mesos més avançats i en ple procés d’envelliment en barriques. Aquí es compara la puresa de dues varietats locals com són la Mandó i la Sumoll, criats en àmfores de terrissa, amb dues varietats forànies: la Merlot i la Cabernet

Per l’apartat final, Collbaix Celler el Molí reserva dues sorpreses en forma de tast, i a continuació, finalitza la visita a la sala de tastos, amb la degustació de dos vins Collbaix de gamma alta ja embotellats. Els tastos van acompanyats de productes gastronòmics de proximitat i de gran qualitat.

Es tracta d’una visita única, que s’ofereix el primer dissabte de cada mes en grups de com a màxim 12 persones. Ja la teniu disponible i la podeu reservar aquí.