Per què és millor el vi ecològic que el convencial? Què significa treballar la terra de forma biodinàmica? A Collbaix Celler el Molí, el primer celler ecològic de la DO Pla de Bages, t’ho expliquem.

A Collbaix Celler el Molí treballem, des dels nostres inicis, de forma ecològica i biodinàmica. De fet, l’any 2005 vam entrar a formar part del registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), convertint-nos així, en el primer celler ecològic de la DO Pla de Bages.

Com són els vins ecològics de Collbaix Celler el Molí?

  • Les vinyes són adobades únicament amb compost orgànic d’origen animal i vegetal.
  • No utilitzem fertilitzants químics, pesticides ni herbicides industrials. Els cultius tampoc contenen cap producte residual de procedència química. Per tant, es tracta de raïm natural, amb certificat ecològic i més sa.

Treballem segons les normes de l’agricultura biodinàmica

A banda de ser un celler ecològic, treballem basant-nos ens els principis de l’agricultura biodinàmica, per la qual cosa:

  • Treballem seguint el calendari biodinàmic, aprofitant la influència gravitatòria de la lluna i les constel·lacions, cercant l’equilibri entre l’home i la terra, i procurant assegurar la salut del sòl i les plantes.
  • Concebem les nostres finques com un tot, respectant completament la relació entre sòls, plantes i animals, com un sistema que es retroalimenta i que té una intervenció humana mínima.

5 beneficis del vi ecològic

  • En primer lloc, el vi ecològic és més saludable que el convencional. L’ús de productes enològics autoritzats està totalment regulat. Per tant, és molt més respectuós amb el nostre organisme. En canvi, les substàncies químiques que contenen altres vins poden causar problemes d’intoleràncies en d’altres persones.
  • El vi, que ja té un demostrat poder antidepressiu i anticancerígen, pot ser més beneficiós si es tracta de vi ecològic, ja que el tractament de clarificació previ a l’embotellament es realitza utilitzant proteïna vegetal i en tot el procés de vinificació els nivells de diòxid de sofre (SO2) es mantenen el mes baixos possibles. El vi ecològic evita problemes cardiovasculars, és ric en substancies antioxidants per la pròpia composició química del raïm i pot ser un fantàstic antihistamínic natural.
  • En tercer lloc, un vi ecològic és molt més respectuós amb el medi ambient que un vi convencional i genera un impacte mediambiental mínim.
  • Una altra de les raons per optar per un vi ecològic és l’equilibri que expressa a nivell sensorial i organolèptic. El vins convencionals poden patir desequilibris provocats per una mala gestió dels sòls, que després apareixen en forma de tanins verds i amargors que poden alterar el gust i l’aroma originals. En canvi, els vins ecològics conserven intactes els gustos i aromes propis d´un vi equilibrat.
  • La cinquena raó per optar per un vi ecològic és la defensa de la manera tradicional de fer vi. Treballant la terra de manera ecològica i biodinàmica mantenim viva la manera de fer dels nostres avantpassats i posem en valor allò orgànic.

Tasta els vins de Collbaix Celler el Molí, els primers ecològics de la DO Pla de Bages. Respectem l’entorn, respectem els processos naturals, afavorim la nostra salut.